Millainen on hyvä työhakemus? 7 + 8 vinkkiä!

Hyvä työhakemus on selkeä, aito, ytimekäs ja hakemaasi paikkaan kohdennettu. Se vastaa työpaikkailmoitukseen ja kertoo, miksi olet kiinnostunut kyseisestä paikasta. Kiinnittämällä huomiota perusasiohin ja kohdistamalla ajatuksella hakemuksesi, olet jo lähellä uutta työpaikkaasi.

Nappaa 7 + 8 vinkkiä hyvän työhakemuksen kirjoittamiseen alta ja varmista paikkasi työhaastattelussa.

Miten saat työhakemuksesi erottumaan muista? 

Kilpailluilla työmarkkinoilla on tärkeää, että työhakemuksesi erottuu edukseen. Kun haet työpaikkaa, voit tehdä muutamia asioita varmistaaksesi, että hakemuksesi onnistuu. Tässä on muutamia vinkkejä hyvään työhakemukseen. 

1. Tutki yritystä ja työpaikkaa.

Tämä auttaa sinua räätälöimään hakemuksesi ja osoittamaan, miksi sovit hyvin yritykseen. 

2. Käytä hakemuksessasi avainsanoja työpaikkailmoituksesta.

Tämä auttaa varmistamaan, että hakemuksesi löytyy, kun rekrytoijat etsivät päteviä hakijoita. Muista kuitenkin olla rehellinen! 

3. Hyvä työhakemus on räätälöity.

Kun haet työpaikkaa, on tärkeää räätälöidä hakemuksesi juuri sen tehtävän mukaan, josta olet kiinnostunut. Tämä tarkoittaa sitä, että täsmennät, miksi olet sopiva tehtävään ja mitä taitoja ja kokemusta sinulla on, jotka vastaavat tehtävän vaatimuksia. Yleiset hakemukset eivät todennäköisesti menesty yhtä hyvin kuin hakemukset, jotka on räätälöity juuri kyseistä tehtävää varten. 

4. Tuo esille asiaankuuluvia taitojasi ja kokemustasi.

Varmista, että nostat esiin asiaankuuluvat saavutukset, jotka osoittavat hakemaasi tehtävään liittyviä taitojasi ja kykyjäsi. Tällaisia voivat olla esimerkiksi palkinnot, projektit, joissa olet työskennellyt, tai vaikka esimerkkejä tilanteista, joissa olet ylittänyt työsi vaatimukset. 

5. Tarkista hakemuksesi huolellisesti ennen sen lähettämistä. 

Tarkista oikeinkirjoitus ja kielioppi. Tämä saattaa tuntua pieneltä asialta, mutta on tärkeää varmistaa, että hakemuksessasi ei ole virheitä. Kirjoitus- ja kielioppivirheet voivat antaa huonon ensivaikutelman. 

6. Ole positiivinen ja kiinnostunut.

On tärkeää, että vaikutat positiiviselta ja innostuneelta hakemaasi tehtävää kohtaan. Osoita, että uskot itseesi ja kykyihisi tehdä työ hyvin, mikä antaa mahdollisille työnantajille luottamusta palkkaamiseesi. 

7. Noudata yrityksen hakuohjeita.

Osa yrityksistä haluaa, että toimitat hakemuksen lisäksi CV:n tai muita liitteitä. Kuitenkin yhä useammissa yrityksissä hakemusvaihe tapahtuu verkkolomakkeen tai botin kautta rekryprosessin yksinkertaistamiseksi hakijalle. Muista noudattaa yrityksen ohjeita hakemuksessasi, jotta hakemuksesi käsitellään. 

Mitä työnantajat odottavat hyvältä työhakemukselta? 

Kun haet työpaikkaa, työnantajat odottavat näkevänsä hyvin kirjoitetun ja paikkaan kohdistetun hakemuksen. Hyvä työhakemus sisältää ilmoituksessa pyydetyt tiedot, joita voivat olla esimerkiksi yhteystietosi, esittelysi ja kuvaus motivaatiostasi.

Työnantajat haluavat erityisesti nähdä, että tunnet yrityksen ja haettavan työpaikan. Tutustu yritykseen ennen hakemuksen jättämistä ja räätälöi hakemuksesi juuri sen työpaikan mukaan, josta olet kiinnostunut. Vaikka työnantajan pyytämä hakemuslomake tai avoin kenttä olisi lyhyt, jo parilla lauseella voit erottua positiivisesti joukosta. Tarkista lopuksi hakemuksesi ennen lähettämistä, jotta siinä ei ole virheitä. 

Miten varmistat, että työhakemuksesi huomataan? 

Kun haet töitä, haluat varmistua siitä, että hakemuksesi huomataan. Voit tehdä muutamia asioita varmistaaksesi, että hakemuksesi erottuu muista. 

  1. Käytä ammattimaista sähköpostiosoitetta (esim. etunimi.sukunimi@email.com). Vältä osoitteita, jotka ovat epäammattimaisia (esim. cutiepie@email.com).
  2. Käytä selkeää ja ytimekästä otsikkoa. Aihekentän on liityttävä nimenomaan haettavaan tehtävään, eikä se saa olla yleisluonteinen. Hyvä otsikko voisi olla esimerkiksi “Hakemus asiakasneuvottelijan tehtävään Ouluun”.
  3. Toimi työnantajan ohjeistamalla tavalla paikkaa hakiessasi. Noudata työnantajan määrittämiä hakuohjeita. Jos työnantaja pyytää täyttämään verkkolomakkeen, tee niin, jos työnantaja pyytää lisämateriaalia, kuten todistuksia, muista liittää ne hakemukseesi.
  4. Seuraa tilannetta hakemuksen lähettämisen jälkeen. Lähetä lyhyt sähköpostiviesti tai soita työnantajalle kiittääksesi häntä siitä, että hän harkitsee sinua tehtävään ja ilmaise kiinnostuksesi tehtävää kohtaan.

Näillä lisätoimilla lisäät mahdollisuuksiasi tulla huomatuksi – ja lopulta saadaksesi haluamasi työpaikan.

Miten voit lisätä mahdollisuuksiasi saadaksesi haluamasi työpaikan? 

Voit lisätä mahdollisuuksiasi saada haluamasi työpaikka monin tavoin. 

  1. Tutki ensin yritystä ja avointa työpaikkaa. Näin saat paremman käsityksen siitä, mitä yritys hakee ja miksi sinä sopisit kyseiseen yritykseen.
  2. Älä yritä tehdä parasta hakemusta, vaan tee parhaasi, jotta pääset haastatteluun. Aitous välittyy hakemuksestasi.
  3. Ota yhteyttä yrityksen yhteyshenkilöön hakemuksen lähettämisen jälkeen. Lyhyt sähköpostiviesti tai puhelinsoitto hakemuksen perään osoittaa, että olet todella kiinnostunut tehtävästä ja valmis tekemään töitä paikan saamiseksi.
  4. Harjoittele haastattelutaitojasi. Tähän kuuluu vastausten valmistelu tavallisiin haastattelukysymyksiin sekä tilanteen harjoittelu. Haastattelutilanteessa on tärkeää muodostaa keskustelua eikä vain vastata kysymyksiin. Suosittelen myös miettimään etukäteen sinua askarruttavia kysymyksiä, joita voit kysyä haastattelijalta. Kysymysten esittäminen osoittaa mielenkiintosi tehtävään kohtaan. Mitä paremmin olet valmistautunut, sitä varmempi olet varsinaisessa haastattelussa – ja itseluottamus on avainasemassa! 

Yhteenveto: Hyvä työhakemus on selkeä, aito ja kohdistettu 

Hyvä työhakemus on mahdollisuus päästä lähemmäksi uutta työpaikkaa. Se on tehty yrityksen ohjeistuksen mukaisesti, se kertoo osaamisestasi ja motivaatiostasi hakemaasi paikkaa kohtaan. Hyvä hakemus ei sisällä valheellista tai epäolennaista tietoa, vaan on aito ja kohdistettu kyseiseen tehtävään. 

Kaikista tärkeintä työnhaussa on olla oma itsensä! Silloin löytää itselleen sopivimman työpaikan.

Nykyään yhtä useampi yritys tarjoaa mahdollisuutta hakea työpaikkaa suoraan verkkolomakkeen tai chattibotin kautta, jotta hakemusprosessi olisi mahdollisimman selkeä hakijalle. Tällöin rekrytoinnin painoarvo on yhteisissä keskusteluissa haastattelutilanteessa pitkän hakemuskirjeen sijaan.

Me Primellä haluamme kuulla sinusta ja päästä keskustelemaan kanssasi! Jätä hakemuksesi Prime Salesille alle minuutissa klikkaamalla tästä

Avoimet paikat

Työpaikkailmoitukset

KSS-TIIMIIN

Prime Sales on yli 10 vuotta toiminut myyntiorganisaatio, joka on ehdoton alansa edelläkävijä ja toiminnan kasvun tueksi haluamme nykyisten 150 Primeläisen joukkoon uutta verta Hämeenlinnaan!

Lue lisää
Työpaikkailmoitukset

Fortum ständille

Haemme nyt uuteen tiimiin kuutta energistä jäsentä tekemään kovalla asenteella kauppaa ja nauttimaan tiimihengestä!

Lue lisää

Avoimet työpaikat ja vapaat tehtävät

Prime Sales on yli 10 vuotta toiminut myyntiorganisaatio, joka on ehdoton alansa edelläkävijä ja toiminnan kasvun tueksi haluamme nykyisten 150 Primeläisen joukkoon uutta verta Hämeenlinnaan!
Nuku aamulla hieman pidempään ja nauti aamukahvi kotona ennen työpäivän alkua, oma rauha tekemiselle, mutta silti apu on vain klikkauksen päässä.

Täytä hakemus

Miltä paikkakunnalta haet töitä?
Työtehtävä, jota haet?