Vuosi Prime Salesilla

8.8.2018

Vuosi Prime Salesilla

Vuosi sitten, 8.8.2017 klo 8 aamulla aloitin ensimmäisen työpäiväni Prime Salesin palveluksessa. Tehtävänä sopia puhelimitse tapaamisia toimeksiantajalle, joka on ulkoistanut myyntitapaamisten järjestämisen meidän hoidettavaksi.

Moni on kysynyt, minkälainen kokemus tämä on tähän saakka ollut. Monelle on myös ollut pieni kysymysmerkki, mitä buukkarin työ käytännössä tarkoittaa. Mistäkö aloittaisin? Kliseistä olisi latoa tässä vaiheessa korulauseita, joiden sisältö jäisi lukijalle epäselväksi. Parhaimman kuvan saa, kun kerron, millainen tavallinen työpäivä Prime Salesilla on.

Aamulla kahdeksan aikaan me buukkarit keräännymme työpaikalla taukotilaan, jossa aamiaisen äärellä käymme tulevan päivän läpi. Sparraamme toisiamme. Käymme läpi päivän teeman. Nauramme, koska meillä on oikeasti hauskaa jo heti aamun ensimmäisellä vartilla. Toteamme, että maanantai on viikon paras päivä, koska viikossa ei ole yhtään huonoa päivää.

Päivän aikana teemme soittoja, joka on pääasiallista työtämme. Joka aamu laitamme ikään kuin toimeksiantajan firman takin päälle. Se on kunnia-asia, koska harvalla on siihen oikeus. Käymme keskustelua oikeiden ihmisten kanssa. Etsimme ratkaisuja yrityspäättäjien haasteisiin. Kohtaamme myös vastaväitteitä eli aitoa keskustelua. Me perustelemme, kysymme ja annamme vaihtoehdon. Kyse ei ole mekaanisesta suoritteesta, vaan puhelimessa tehdään älyllistä tietotyötä. Tiedän, että tähän ei kaikista ole. Sadasta satunnaisesti valitusta ihmisestä muutama pärjää tässä lajissa, jota voisi luonnehtia henkiseksi ultramaratoniksi.

Kun teemme tulosta, jaamme ilon kaikkien ympärillä olevien kanssa. Kannustamme toinen toisiamme joka päivä, kymmeniä ja taas kymmeniä kertoja. Kun työkaveri onnistuu sopimaan tapaamisen, tuntuu kuin olisi sen melkein itse tehnyt. Jos jollakin on todella hyvä päivä, häntä kiritetään loppuun saakka. Tässä lajissa tiimihenki on kaikki kaikessa. Ketään ei jätetä yksin huolineen.

Aamulla on mukava lähteä töihin, mutta niin on myös mukava lähteä töistä. Iltapäivällä ulko-ovesta astuessani huomaan, kuinka olen jälleen kehittynyt puhetaidossa. Tiedän myös, että olen saanut auttaa ja sparrata työkavereitani. Joka päivä joutuu haastamaan itseään ja menemään epämukavuusalueelle. Tämä kaikki, jos joku, motivoi.

Työpaikkana Prime Sales on tarjonnut myös mahdollisuuden ottaa vastuuta ja kehittää liiketoimintaa.

Tämä kuvaus on toki vain pintaraapaisu, mutta moni on tämän kuullessaan todennut: ”Onpa kyllä harvinaisen hyvä työpaikka. Ihme, että tuollaisia löytyy.” Mitäpä tuohon lisäämään?

Aleksi Hernesniemi

Avoimet työpaikat ja vapaat tehtävät

Nuku aamulla hieman pidempään ja nauti aamukahvi kotona ennen työpäivän alkua, oma rauha tekemiselle, mutta silti apu on vain klikkauksen päässä.

Täytä hakemus

Miltä paikkakunnalta haet töitä?
Työtehtävä, jota haet?