Vinkkejä työnhakijalle

Syksy on hyvää rekrytointiaikaa ja meillekin tulee paljon hyviä hakemuksia. Myös työhaastatteluissa käy oikein päteviä ihmisiä, joten päätimme koota muutaman vinkin työnhakuprosessiin liittyen. Tästä vinkit talteen ja hakemusta täyttämään 🙂

Aloitetaan työhakemuksesta.
On tärkeää, että työhakemus tai työnhakulomake on täytetty muistaen oikeinkirjoitus ja selkeä kieli. Hyvin ja selkeästi kirjoitettu hakemus on aina helpompi lukea!

’’Kerro itsestäsi’’-kohtaan työhakemuksissa on hyvä kirjoittaa todellakin asioita itsestäsi. Harrastukset ja vapaa-ajan tekemiset ovat toki osa sinua, mutta usein työnantajaa hakemusta lukiessa kiinnostaa enemmän persoonasi ja luonteenpiirteesi. Kerro monipuolisesti itsestäsi ja samalla teet hakemuksestasi paljon mielenkiintoisemman.

Työkokemusta kysyttäessä työnantajia kiinnostaa muutama asia. On hyvä mainita työkokemus, josta on hyötyä haettavassa tehtävässä. Näin työnantaja laittaa Sinun hakemuksesi helposti pinonsa päälle. Toisekseen, työnantajia kiinnostaa työsuhteiden kestot ja sitoutumisesi työskentelyyn. Tämän vuoksi varsinkaan kokeneemman työnhakijan ei kannata kirjoittaa jokaista nuoruuden TET-jaksoaan hakemukseen. Nuoren työnhakijan sen sijaan on syytä kirjoittaa kaikki työpaikat ja mainita lyhyiden työsuhteiden selvennykseksi KESÄTYÖ, jotta työhakemuksen lukija ymmärtää, että olet ollut todella ahkera! Olet siis hoitanut koulun talvella ja jaksanut vielä kesällä olla töissä, HYVÄ SINÄ!

Hyvän hakemuksen siivittämänä Sinut kutsutaan työhaastatteluun. Mitä siellä pitää sanoa tai tehdä?
Haastattelun aikana ei varsinaisesti mitata mitään yksittäistä tietoa tai taitoa, joten erikoistaitojen opettelu kannattaa jättää taka-alalle. Haastattelijan kysymykset tähtäävät aina siihen, että oletko Sinä soveltuva henkilö hoitamaan kyseistä työtehtävää menestyksellä. Ns. oikeat vastaukset ovat vain osa työhaastatteluprosessia ja paljon huomiota kiinnitetään myös eleisiin, katsekontaktiin, ryhtiin ja äänenkäyttöön. Ole siis reipas, rehti ja tuo samalla oma persoonasi esille.

Lopuksi vielä tiivistettynä muutama tärkeä asia työnhakuprosessista:
1. Tutustu huolellisesti hakemaasi yritykseen esim. heidän nettisivuillaan
2. Lähetä selkeä ja kiinnostava hakemus
3. Hakemuksen lähettämisen jälkeen vastaa rohkeasti outoihin numeroihin, koska sieltä se työhaastattelukutsu tulee
4. Ole haastattelussa oma itsesi ja jätä itsestäsi mukava mielikuva haastattelijalle
5. Muista hymyillä, kun saat tiedon, että Sinut on valittu töihin!

Tsemppiä työnhakuun ja tervetuloa töihin!

Avoimet työpaikat ja vapaat tehtävät

Nuku aamulla hieman pidempään ja nauti aamukahvi kotona ennen työpäivän alkua, oma rauha tekemiselle, mutta silti apu on vain klikkauksen päässä.

Täytä hakemus

Miltä paikkakunnalta haet töitä?
Työtehtävä, jota haet?