Vinkkejä myyntityöhön – näin onnistut!

Myynnin oppiminen ei ole helppoa. Se vaatii paljon koulutusta, harjoittelua ja kärsivällisyyttä. Tässä kirjoituksessa annamme vinkkejä myyntityöhön, joiden avulla onnistut.  

Ensinnä sinun on tiedettävä, mitä myyminen oikeasti tarkoittaa. Myyminen on prosessi, jossa joku muu vakuutetaan siitä, että hänen pitäisi ostaa sinulta jotain. Siinä kuunnellaan heidän tarpeitaan ja kerrotaan sitten, miksi tuotteesi tai palvelusi voi vastata näihin tarpeisiin. Myyminen ei siis missään nimessä ole tyrkyttämistä, vaan keskiössä on tarpeen löytäminen ja siihen vastaaminen. 

Kahdeksan vinkkiä myyntityöhön 

1) Älä pelkää myydä

Myyjänä tavoitteesi on auttaa asiakasta. Usein myyjät pelkäävät olla häiriöksi, mutta miksi? Myyjä on ensisijaisesti se henkilö, joka voi auttaa asiakasta ratkaisemaan erilaisia arjen tai työn haasteita. Myyjä on alansa asiantuntija, joka auttaa asiakasta laittamaan rattaat liikkeelle sekä kuuntelee, ratkoo ja kertoo. Miksi siis pelkäisit myydä, kun myynnin tarkoitus on auttaa asiakasta?  

2) Tunne mitä myyt, kenelle ja miksi

Paras tapa aloittaa on kysyä itseltäsi nämä kysymykset:

  • Mitä myyt?  
  • Mitkä ovat myymäsi tuotteen tai palvelun hyödyt? 
  • Kuka on yleisösi? 
  • Mikä yleisöäsi kiinnostaa? Minkälaisia ongelmia he kohtaavat?  
  • Miksi heidän pitäisi valita sinut kilpailijoiden sijaan?  

Kun olet vastannut näihin kysymyksiin, on aika lähteä myymään! Myyjän tärkeimmät ominaisuudet ovat ahkeruus, ystävällisyys ja vakuuttavuus. Nämä ominaisuudet auttavat sinua luomaan yhteyden yleisöösi ja vakuuttamaan heidät siitä, että tarjoamasi on heidän aikansa tai rahansa arvoista. 

3) Luota itseesi ja tarjoamaasi 

Luota itseesi ja tuotteeseesi tai palveluusi. Ihmiset ostavat ihmiseltä, joka uskoo siihen, mitä myy. Opiskele tuntemaan tarjoamasi, kysy lisätietoa, tutki ja keskustele.  

4) Lahjakkuus ei riitä yksinään matkalla kohti huippumyyjän statusta 

Tämä on yksi tärkeimmistä vinkeistä myyntityöhön. Myyntityö vaatii ahkeruutta, proaktiivisuutta ja luottoa prosessiin. Huippumyyjät ovat röyhkeitä mutta nöyriä. He uskaltavat tehdä aloitteen ja edetä omalla tavallaan. Huippumyyjä ymmärtää kuuntelemisen tärkeyden eikä ole ikinä omahyväinen. Mikään ei ole myynnissä kiveen hakattua, joten usko itseesi ja luovuuteesi! 

5) Sparraile muiden kanssa 

Keskustele myynnistä avoimesti – oli se sitten esimiehesi kanssa sparrailua tai toisen myyjän kanssa kokemusten vaihtoa. Ole avoin uusille ideoille ja uskalla testata asioita, jotka ovat muualla tuottaneet tulosta. Myyntityöstä on paljon materiaaleja ja malleja, jotka auttavat sinua eteenpäin. 

6) Epäonnistumiset kuuluvat myyntityöhön 

Älä pelkää epäonnistumisia, sillä ne kuuluvat myyntityöhön. Ota palautetta vastaan ja mieti, miten voit toimia paremmin. Isoimmat opit saadaan yleensä epäonnistumisien kautta! 

7) Opettele äänenkäyttöä 

Äänenkäytöllä on suuri merkitys myyntitilanteessa. Olet varmaan joskus kuullut, että hymy välittyy puheestasi puhelimessa. Hyödynnä siis äänenkäyttöä myyntitilanteissa. Painota asioita, jotka ovat tärkeimpiä. Puhu selkeästi ja sopivalla nopeudella. Anna asiakkaalle tilaa vastata kysymyksiisi ja osallistua keskusteluun pitämällä taukoja.

8) Motivoi itseäsi

Mieti, mikä motivoi sinua tekemään myyntityötä pitkäjänteisesti ja tavoitteellisesti. Esimerkki: Jos sinun on soitettava 50 puhelua, ota 50 klemmaria ja laita ne purkkiin. Ota pöydällesi myös toinen purkki. Jokaisen puhelun jälkeen siirrä klemmari toisesta purkista toiseen. Kun kaikki 50 klemmaria on toisessa purkissa, tiedät saavuttaneesi kyseisen tavoitteen.

Ahkeruus vie myyntityössä pitkälle!

Jaoimme sinulle useita vinkkejä myyntityöhön. Nyt on sinun vuorosi laittaa vinkit käytäntöön. Muista tästä blogista kaikista tärkein: ahkeruus, uskallus ja nöyryys vie sinut myyntityössä pitkälle!

Avoimet työpaikat ja vapaat tehtävät

Prime Sales on yli 10 vuotta toiminut myyntiorganisaatio, joka on ehdoton alansa edelläkävijä ja toiminnan kasvun tueksi haluamme nykyisten 150 Primeläisen joukkoon uutta verta Hämeenlinnaan!
Nuku aamulla hieman pidempään ja nauti aamukahvi kotona ennen työpäivän alkua, oma rauha tekemiselle, mutta silti apu on vain klikkauksen päässä.

Täytä hakemus

Miltä paikkakunnalta haet töitä?
Työtehtävä, jota haet?