SIENIÄ SATEELLA

21.4.2022

5 VAROITUSMERKKIÄ & 5 PIILOTETTUA HELMEÄ!

On näköjään taas se aika syklissä, kun tälle toimialalle syntyy uusia yrityksiä kuin sieniä sateella. Ja hei hei hei, pyyhitään heti pois se mielikuva, ettemme pitäisi kilpailusta, koska me suorastaan rakastamme sitä. Tälle alalle on pienten alkuinvestointien vuoksi kohtuullisen helppoa ja houkuttelevaa tulla, mutta ne, jotka tulevat, useasti myllertävät markkinan, katoavat ja siten tekevät vain hallaa kaikille!

Työnhakijan ja työpaikan vaihtajan kannalta nämä toimialan auervaarat luovat ikäviä vaikutuksia ja ihmisen on vaikea erottaa faktat fiktiosta, koska netissähän voi kirjoittaa mitä vaan ilman tarvetta näyttää asioita toteen.

Siksi listasimme 5 varoitusmerkkiä sekä 5 takuulla hyvän työpaikan tunnusmerkkiä työnhakijaa ajatellen!

VAROITUSMERKIT (kun vältät nämä, vältät myös pettymykset)

  1. Yritys hakee satoja ja satoja työntekijöitä nopeasti hutaistuilla ilmoituksilla, eikä kyseisellä yrityksellä ole edes nettisivuja ja vielä pahempaa, YRITYS EI KUULU TYÖNANTAJAREKISTERIIN! Nämä yrittävät nopeasti sisään ja nopeasti ulos-taktiikkaa, eivätkä toimi kestävästi.
  2. Yritys lupaa aloitteleville tekijöille ylilääkärin palkkaa. Muista realiteetit; Aloittelijalle kuuluu aloittelijan palkka, joten älä astu ansaan, jossa luvataan 5000 € jokaiselle hakijalle. Ja pahimpana vielä 1000 € aloitusbonus. Liiketoimintamallit ei tällä alalla taivu tuollaiseen.
  3. Titteliä sulle, titteliä mulle. Myyjä on myyjä, myyntineuvottelija tai puhelinmyyjä. Yritykset, jotka hakevat marketing research analytist senior junior executivea ja yritys tekee puhelinmyyntiä, niin voit olla varma, ettet saa tuota titteliä vastaavaa työtä. TikTokissahan tästä on tehtykin hupivideo, koska on naurettavaa, että myyntineuvottelijan työhön puhelinmyyntiin haetaan ihmisiä mitä ihmeellisimmillä titteleillä.
  4. Yrityksestä ei löydä mitään tietoa omistajista, vastuuhenkilöistä tai esihenkilöistä, vaan töihin haetaan Google-lomakkeen kautta ja jos yrität soittaa kyseiseen yritykseen, niin puhelimesta kuuluu: ’’Valitsemanne numero ei ole käytössä…’’
  5. Yritys kertoo omaavansa kokemusta kymmeniä vuosia ja kertoo olevansa markkinajohtaja, vaikka yritys on toiminut kuukauden tai kaksi.

HELMET

  1. Yritys kertoo selkeästi, mistä palkka muodostuu ja antaa realistisia odotuksia. Takuupalkka/Provisio. Pohja+provisio. Pelkkä provisio. Tuntipalkka. Kiinteä kuukausipalkka+bonukset. Nämä kertovat selkeästi mistä palkka koostuu. Ja realistisia summia puhelinmyynnistä on 1500-4000 €/kk, mutta toki meilläkin on parhaat myyjät parhaina kuukausina tienanneet yli 7000 €, mutta vain parhaat ja satunnaisesti. ”Kyllä minäkin valitsen kadulta mieluummin 100 € setelin 50 € setelin sijasta, mutta, jos saan tiedon, että 100 € seteli on väärennetty eikä kelpaa maksuvälineeksi, niin otan vallan mielelläni sen 50 €:n setelin, jossa on ostovoimaa!
  2. Työtehtävät avataan selkeästi, joten tiedät mitä odottaa, eikä haastattelussa käy ilmi, että hakemasi market analyst senior consultant onkin puhelinmyyntiä. Sähkönmyynti on sähkönmyyntiä ja kosmetiikkamyynti on kosmetiikkamyyntiä – Ei niitä tarvitse piilotella minkään taakse. Ole sellainen kuin olet ja tule sellaisena kuin olet!
  3. Yrityksen vastuuhenkilöistä löytyy tietoa ja suorat yhteystiedot, jotta voit jo työnhakuvaiheessa soittaa ja kysyä, jos mieltä askarruttaa jokin asia ja sitten sopia haastattelun.
  4. Yritys toimii rehellisesti työnantajana ja kuuluu työnantajarekisteriin, ennakkoperintärekisteriin, kaupparekisteriin yms. ja esimerkiksi ilmoittaa toimialansa oikein. Meidän toimiala on puhelinpalvelukeskusten toiminta, joten on hämärää jos tälle alalla työntekijöitä hakeva yritys toimii autojen vuokrauksen toimialalla.
  5. Paras viimeiseksi! On todella mahtavaa työnhakijan kannalta, jos työnhakuvaiheessa voi tavata tai jutella jonkun nykyisen työntekijän kanssa, koska sitä kautta kuulee aidot ajatukset työstä ja saa kysyä juuri samaa työtä tekevältä ne mieltä painavat kysymykset. Vertaistuen valtava voima! Ps. Primen työntekijöiden tarinoihin voit tutustua jo etukäteen täällä: https://www.primesales.fi/huiput/

Vahvasti siis suosittelemme heittämään ennakkoluulot romukoppaan ja hakemaan töihin markkinajohtajalle, kuten meille Primelle. Ja ennen kaikkea, kannattaa tulla kuulemaan työhaastatteluun, että mitä tämä työ on tänä päivänä ja miten sitä tehdään oikealla tavalla!

Prime Sales on toiminut yli 10 vuotta ja toimintamme perustana on ollut alusta lähtien tietoinen tuulimyllyjä vastaan taistelu, koska haluamme omilla teoillamme sekä valinnoillamme tehdä toimialasta työntekijälle paremman. Palvelemalla työntekijöitä palvelemme myös itseämme. Haastattelemme vuosittain satoja työnhakijoita ja etsimme parhaita työmahdollisuuksia ihmisille.

Artikkelin kirjoittaja, Joonas Puurunen on myynnin ammattilainen, toimialan kehittäjä ja kuuluu Asiakkuusmarkkinointiliiton telemarkkinointityöryhmään sekä ottaa aktiivisesti kantaa toimialaan liittyvään julkiseen keskusteluun.

Avoimet työpaikat ja vapaat tehtävät

Nuku aamulla hieman pidempään ja nauti aamukahvi kotona ennen työpäivän alkua, oma rauha tekemiselle, mutta silti apu on vain klikkauksen päässä.

Täytä hakemus

Miltä paikkakunnalta haet töitä?
Työtehtävä, jota haet?