POSITIIVINEN DIALOGI

Tapasin tänään Oulussa työ -ja elinkeinotoimiston (tuttavallisemmin työkkäri) väkeä. Ajatuksena oli keskustella siitä, miten voidaan parantaa dialogia heidän ja työnantajien välillä. Tuokion aikana saatiin kehiteltyä hyviä ideoita yhteistyön sujuvuuden lisäämiseksi, ja samalla pääsin kertomaan heille muutamia hyviä työntekijäkokemuksia.

Yksi asia, johon keskustelussa törmäsimme, oli se, että meillä (kuten monella kasvuyrityksellä) on jatkuva haku päällä. Tämä jatkuva haku voi näyttäytyä kaksipuoleisena ilmiönä, sillä helposti ajatellaan, että jatkuva haku tarkoittaa suurta vaihtuvuutta. Toki joissain tapauksissa näin onkin, mutta jos perehtyy yrityksen tietoihin, huomaa kasvuyritysten henkilöstömäärän ja liikevaihdon kasvavan vuosi vuodelta. Nimenomaan tästä syystä uusia tekijöitä tarvitaan koko ajan. Uudet työntekijät tulevat meille siis tekemään kasvua, eivät paikkaamaan poistumaa tai vaihtuvuutta.

Me olemme monelle nuorelle ensityöllistäjä toisen asteen koulutuksen jälkeen. Jotkut tulevat välivuodeksi, joillakin välivuosi on venähtänyt neljäksi, joku on käynyt välissä armeijan ja tullut takaisin. On paljon tarinoita työntekijöistämme ja siitä, kuinka meille esimerkiksi palataan kesätöihin aina uudestaan ja uudestaan. Tämä kertoo mielestäni siitä, että olemme esimerkillinen työnantaja ja työpaikka, jossa ihmiset oppivat, kehittyvät ja saavat myös hyvää palkkaa.

Keskustelun aikana puhuimme useasti siihen asiaan, että työnantajalla on iso velvollisuus olla sitä, mitä lupaa. Totesimme, että tietynlaiset työnantajat (huijarit) aiheuttavat isoa vahinkoa koko toimialalle, elinkeinoelämälle ja nuorille työntekijöille. Iso hatunnosto niille työntekijöille, jotka ovat joutuneet huijatuksi, mutta ovat silti hakeneet meille töihin. Samalla he ovat saaneet kunnollisen työpaikan ja päässeet menestymään kanssamme.

TE-toimiston kanssa meillä on yhteinen visio, jota nyt kirkastettiin. Perusvisiossa tarvitsemme kasvumme tueksi uusia työntekijöitä ja työkkäri haluaa saada ihmiset työllistettyä. Kirkastetussa visiossa etsimme yhdessä uusia tapoja tavoittaa työnhakijoita ja pääsemme kertomaan heille työmahdollisuuksista laajemmin.

Joonas, virastosta omin jaloin pois selvinnyt

Avoimet työpaikat ja vapaat tehtävät

Nuku aamulla hieman pidempään ja nauti aamukahvi kotona ennen työpäivän alkua, oma rauha tekemiselle, mutta silti apu on vain klikkauksen päässä.

Täytä hakemus

Miltä paikkakunnalta haet töitä?
Työtehtävä, jota haet?