Myyntikilpailut – Nuo elämän suola ja sokeri

18.5.2018

Myyntialalla olen nähnyt vaikka minkälaisia myyntikisoja ja sen lisäksi koittanut aina itsekin keksiä uudenlaisia ideoita kisailuun. Myyntikisat tuovat mukavaa lisäbuustia arkeen ja niiden ajatuksena on motivoida myyntityöntekijöitä vielä parempiin suorituksiin kuin tavallisesti eli auttaa ihminen ylittämään itsensä ja saavuttamaan uusi oma taso.

MUTTA MINKÄLAINEN ON HYVÄ MYYNTIKISA?

Hyvässä myyntikisassa on paljon eri elementtejä! Pelkkä hyvästä suorituksesta automaattisesti tuleva palkkio ei välttämättä lisää kauppakiimaa. Hyvin rakennettu myyntikisa kannustaa ihmistä poistumaan mukavuusalueelta ja oppimaan uutta, jotta palkinto saavutetaan. Monesti toki helpointa olisi palkita paras myyjä ja toki mekin useasti ja jopa vuosittain pikkujouluissa palkitsemme huippumyyjän, siis sen joka on tehnyt eniten myyntiä. Silti on hyvä motivoida laajempaa ihmisjoukkoa ja ohjata tekemään niitä asioita paremmin, jotka johtavat kauppoihin (ja myyntikisojen voittoon).

EI NIIN TAVALLINEN KISA!

Myyntikisan palkinnothan ovat perinteisesti lisää liksaa, vapaapäiviä, elektroniikkaa, matkalahjakortteja jne. Ei noissa mitään vikaa ole, mutta me päätettiin nyt repäistä ja tuoda kisaamiseen vähän luonnetta. Kaksi viikkoa kestävässä kisassa on palkintona SÄKILLINEN RAHAA, mutta juju piilee siinä, että vain kisan valvoja tietää säkissä olevan rahasumman. Myyjä saa jokaisen kaupan jälkeen arvata säkissä olevaa rahasummaa ja jos arvaus osuu kohdalleen, niin säkin voittaa heti itselleen, mutta jos kisan aikana oikeaa arvausta ei tule, saa säkin sitten lähimmäksi arvannut. Tässä kisassa on kaikilla mahdollisuus voittaa palkinto, mutta toki ne jotka tekevät eniten kauppaa, pääsevät esittämään arvauksen useammin eli todennäköisyys arvata oikein kasvaa. Ja hei, et arvaakaan, kuinka vaikeaa on arvata rahasumma, vaikka saat tunnustella säkkiä ja nostella sitä mielin määrin!

ONNISTUMINEN RUOKKII ONNISTUMAAN!

Kun tiedät, että jokaisen tekemäsi kaupan jälkeen sinulla on mahdollisuus voittaa säkillinen rahaa (useita satoja euroja), niin halu saada kauppoja normaalia enemmän on kova! Myyntikisat auttavat myyntityöntekijöitä etsimään sen onnistumisen (kaupan) mahdollisimman nopeasti ja tästä kaupasta saatu hyvä fiilis siivittää sitten seuraavaan kauppaan. Syntyy positiivinen oravanpyörä! Siksi on tärkeää, että myyntikisan avulla saadaan buustattua ihminen löytämään hyvä fiilis, koska hyvä fiilis luo onnistumisia ja onnistumiset luovat hyvää fiilistä. Hyvä myyntikisa buustaa ihmisen sisäistä motivaatiota paremmalle tasolle, mutta ei missään tapauksessa voi korvata sisältä tulevaa halua ja tahtoa!

Kisaa on nyt vielä viikko jäljellä, joten rakkaat Primen myyjät; Ei muuta kuin valtavalla draivilla kauppaa ja siten arvauksia säkin sisältämästä rahamäärästä. Kyllä siitä vaan tulee melkoinen fiilis, kun saat kävellä rahasäkin kanssa pankkiin, nasauttaa säkin tiskille ja pyytää tallettamaan rahat tilille!

Avoimet työpaikat ja vapaat tehtävät

Ensi vuonna mennään ja mennään lujaa, joten haluamme nyt yrityksemme B2B-puolelle lisävoimaa kahden account managerin muodossa. Ja jos et halua olla account manager kuten naapurisi, niin voit olla myös vaikkapa asiakkuuspäällikkö!

Täytä hakemus

Miltä paikkakunnalta haet töitä?
Työtehtävä, jota haet?