Milloin myynnin ulkoistaminen kannattaa?

Ulkoistaminen on yhä suositumpi strategia yrityksille, jotka haluavat kasvaa ja lisätä kannattavuuttaan. Hyödyntämällä ulkopuolisten ammattilaisten asiantuntemusta yritykset voivat säästää aikaa ja rahaa ja saada samalla käyttöönsä erikoisosaamista, jota niillä ei välttämättä ole omissa riveissään. Nykypäivän kilpaillussa liiketoimintaympäristössä myynnin ulkoistaminen voi olla tehokas keino hyödyntää yrityksesi potentiaalia ja nopeuttaa kasvua. 

Myynnin ulkoistaminen voi tarkoittaa myynnin ulkoistamista kokonaisuudessaan tai yhden osa-alueen kuten buukkaamisen, suoramyynnin tai jälkimyynnin ulkoistamista. 

Myynnin ulkoistamisen hyödyt  

Myynnin ulkoistaminen on yrityksille erinomainen tapa nopeuttaa kasvua kasvattamalla asiakaskuntaansa. Myynnin ulkoistamisen ansiosta yritykset voivat keskittyä ydinosaamiseensa ja hyödyntää samalla kokeneen, ammattimaisen myyntitiimin asiantuntemusta. Ulkoistaminen voi myös vähentää kokoaikaisen myyntihenkilöstön palkkaamiseen, kouluttamiseen ja hallinnointiin liittyviä kustannuksia. Mutta minkälaisia etuja myynnin ulkoistamisessa on? 

1. Lisääntynyt tehokkuus ja parantunut ROI

Yrityksesi myyntityön ulkoistaminen auttaa lisäämään tehokkuutta monin tavoin. Kokenut ulkoistettu tiimi tunnistaa nopeasti alueet, joilla tarvitaan parannuksia. Sen myötä ulkoistettu tiimi voi kehittää strategioita ja tehdä muutoksia toimenpiteisiin, ja näin olleen auttaa parantamaan kokonaistulosta. Selkeytynyt myyntiprosessi ja keskittyminen tuottaviin toimenpiteisiin johtaa tuottoihin, jotka ovat moninkertaisia investointiin nähden.

2. Kustannussäästöt

Toinen myynnin ulkoistamisen eduista on kustannussäästöt. Käyttämällä ulkopuolista yritystä, joka hoitaa yrityksesi myyntiponnistelut, voit välttää kokopäiväisen henkilökunnan palkkaamisen ja kouluttamisen sekä kalliiden toimistotilojen ja laitteiden hankkimisen. Lisäksi ulkoistettu tiimi auttaa sinua poistamaan tarpeettomia tai turhia prosesseja, jotka vievät arvokasta aikaa ja resursseja organisaatiossasi. 

3. Asiantuntemuksen lisääntyminen

Ulkoistamalla saat käyttöösi asiantuntemusta, jota olisi muutoin vaikea tai mahdoton hankkia sisäisesti resurssien tai kokemuksen puutteen vuoksi. Oikea yhteistyökumppani voi tarjota arvokasta tietoa myös myyntitaktiikoista, markkinoista ja asiakkaista, mikä johtaa ajan mittaan yrityksesi tulomahdollisuuksien kasvuun.  

4. Parempi asiakaspalvelu

Kokenut ulkoistettu tiimi voi tarjota parempaa asiakaspalvelua kuin mitä sisäinen henkilökunta voisi tarjota, koska sen erikoisosaaminen ja suurempi joustavuus mahdollistavat nopean vastaamisen asiakkaiden tiedusteluihin, avunpyyntöihin tai tietopyyntöihin, jotka koskevat yrityksenne tarjoamia tuotteita/palveluja. Lue lisää ulkoistetusta asiakaspalvelusta.

5. Skaalautuvuus

Ulkoistaminen antaa yrityksellesi mahdollisuuden skaalata palvelua suuremmaksi tai pienemmäksi sen hetkisten tarpeiden mukaan ilman, että yrityksen tarvitsee hallinnoida ylimääräisiä työntekijöitä, mikä tekee siitä ihanteellisen vaihtoehdon yrityksen tarjoamien palvelujen/tuotteiden kysynnän kasvun tai laskun aikana.

Ulkopuolisten resurssien hyödyntämisen voima tulojen kasvattamisessa 

Ulkoisten resurssien tehokas käyttö on olennaista kaikille yrityksille, jotka haluavat maksimoida tulopotentiaalinsa. Ulkoiset resurssit tarjoavat yrityksellesi ainutlaatuisen mahdollisuuden kasvattaa tulojaan, olipa kyse sitten myynnin kokonaisvaltaisesta ulkoistamispalveluista, ulkoisten myyntiresurssien hyödyntämisestä tai strategisten kumppanuuksien muodostamisesta. Oikean lähestymistavan ja toteutussuunnitelman avulla nämä strategiat voivat olla erittäin hyödyllisiä auttaessaan yritystäsi saavuttamaan enemmän menestystä nykypäivän kilpailluilla markkinoilla. 

Ulkoistamalla yrityksesi voi säästää aikaa ja rahaa ja saavuttaa silti haluamansa tulokset, sillä ulkoistamisen ansiosta yrityksesi voi keskittää resurssinsa ydinosaamiseensa ja luottaa kokeneisiin ammattilaisiin erityisosaamista vaativissa tehtävissä. 

Kenelle ulkoistaminen sopii? 

Ulkoistaminen voi tarjota lukuisia etuja kasvua tavoitteleville yrityksille, kuten parantunutta myynnin tuottavuutta, kustannussäästöjä, erikoisosaamisen hyödyntämistä ja tehokkuuden parantamista virtaviivaistettujen prosessien avulla. On kuitenkin tärkeää pitää mielessä, että ulkoistaminen ei aina sovi kaikkiin tilanteisiin – ennen kuin teet päätöksiä yrityksesi tehtävien ulkoistamisesta, tulee sinulla olla kunnossa seuraavat asiat.

Käytännössä myynnin ulkoistaminen sopii kaikenlaisille yrityksille. Kuitenkin, jotta ulkoistaminen voi tuottaa odotettuja tuloksia, tulee yrityksen myyntiprosessi olla kunnossa. Jos myyntiprosessia ei ole määritetty, pystyy osaava myynnin kumppani auttaa sen määrittämisessä. 

Ennen ulkoistamista, sinun tulee myös pystyä sitoutumaan ulkoistukseen. Vaikka kumppani tekee itse operatiivisen työn, vaatii ulkoistaminen sinultakin resursseja erityisesti yhteistyön alussa. Ulkoistaminen on pitkäaikainen prosessi ja pohjautuu molemmin puoleiseen luottamukseen.  

Ennen myynnin ulkoistamista 

Kun valitset ulkoistettua palveluntarjoajaa, on tärkeää tehdä tutkimusta ja valita yritys, jolla on kokemusta juuri siitä toimenpiteestä, jossa tarvitset apua. On myös tärkeää varmistaa, että sinun ja palveluntarjoajan välinen viestintä toimii hyvin, jotta molemmat osapuolet ovat selvillä odotuksista ja aikatauluista. Varmista myös, että kaikki sopimukset on määritelty selkeästi, jotta väärinkäsityksiä ei pääse syntymään. 

Mitä myynnin ulkoistaminen maksaa? 

Myynnin ulkoistamisen hinta riippuu ulkoistamisen laajuudesta ja siihen vaadittavista resursseista. Hinnoittelumalleja on erilaisia esim. Hinta per tavoitettua henkilöä kohden, urakkapohjainen hinnoittelu tai tuntipohjainen hinnoittelu. 

Kun ulkoistat myynnin Prime Salesille, voit luottaa, että taustalla toimii osaavat tekijät. Jokaisessa ulkoistuskumppanuudessa on mukana myös senior-tason suunnittelijoita.  

Avoimet työpaikat ja vapaat tehtävät

Nuku aamulla hieman pidempään ja nauti aamukahvi kotona ennen työpäivän alkua, oma rauha tekemiselle, mutta silti apu on vain klikkauksen päässä.

Täytä hakemus

Miltä paikkakunnalta haet töitä?
Työtehtävä, jota haet?