Kommentti: Eihän tämä nyt näin voi toimia!

Telemarkkinointiala on varmasti se ala, joka on aina herättänyt voimakkaita tunteita. ’’Se on taas se v*tun puhelinmyyjä, joka soittaa´´. Ehkä eksyin aiheesta jo ensimmäisessä lauseessa, mutta..

Tälle toimialalle valitettavasti pesiytyy aika paljon paskaa. On niitä yrittäjiä, jotka luulevat, että riittää kun annetaan työntekijöille jotain myytävää ja sitten itse katsellaan vierestä (tai ei välttämättä edes katsella). Ei tuo ole oikein, en minäkään suostuisi työntekijänä tuollaiseen. On yrityksiä, jotka somettavat ’’jee jee kaikki kivaa jee jee’’ ja sitten toisaalta kuullaan, että työntekijöiden palkat jätetään maksamatta ja toiminta lakkautetaan.

Minä menetän usein yöuneni tuon takia. En siksi, että muiden tekemiset kiinnostaisivat edelleenkään, vaan siksi, että noiden ihmisten toimintatavat vaikeuttavat meidän, normaalien työnantajien toimintaa äärettömästi. Valitettavan usein käy niin, että viaton pieni ihminen lukee työpaikkailmoituksia ja innostuu, kun niissä luvataan kuu taivaalta (lue: suhteettoman suuri palkka, avomersu sekä esimiestehtäviä ilman kokemusta). Onhan se kiva, että on mielikuvitusta, mutta joku järki pitää olla mukana mitä kirjoitetaan ja mitä uskotaan. No sitten tämä pieni ihminen hakee töihin ja pääsee tällaiseen ala-arvoiseen työpaikkaan töihin, tekee hyvin töitä ja sitten tulee palkkapäivä. Hups! Palkkakuitissa (jos sellaista saa) lukee aivan eri lukuja, kuin mistä oli sovittu. Sitäkin enemmän saa selityksiä, että on peruutuksia ja on sitä ja tätä ja siksi ei makseta palkkaa.

Ymmärtäkää jo, te kierot ketkuttelijat, että teette tuolla hallaa vain kaikille. Nyt tuo pieni ihminen tuolla pettyy pahasti, lopettaa työt ja menee kotiin. Ja arvatkaa. Arvatkaapa, hakeeko tuo ihminen töihin enää saman alan yritykseen? Ei. Ei vaikka kuinka löytyisi se normaali yritys, joka hoitaa asiat, kuten on sovittu. Jos joku ruoka maistuu pahalle, niin harvoinpa sitä tulee uudestaan tieten tahtoen syötyä.

Kaksi viestiä. Ensimmäinen. Teille tämän alan huijarit, keinottelijat, osaamattomat ja piittaamattomat. Katsokaa peiliin! Oletteko niin epätoivoisia, että olette valmiita riistämään (monesti nuorilta) ihmisiltä oikeuden kokemukseen hyvästä työpaikasta? Oletteko valmiita aiheuttamaan Suomeen lisää työttömyyttä vääristämällä ihmisten kuvan työelämästä?

Toinen. Teille työnhakijat. Olkaa kriittisiä ja ajatelkaa. Korulauseet ja hankalasti löydettävät yhteystiedot. Ei hyvä. Ja varsinkin ne liian suuret lupaukset ovat usein harhaa, jotka kyllä katoavat, kuin pullat suurperheen pöydästä. Ja nyt, ainoa kerta, kun tässä kommentissa mainitsen Prime Salesin. Meille kun tulee työhaastatteluun, niin pääsee vaikka katsomaan työskentelytilamme, juttelemaan nykyisten, 70 työntekijän kanssa ja kysymään, että ’’mites täällä asiat toimii?’’ Tämä on hyvä.

Ja vinkki. Jos joku on joskus ollut kuraa, niin älä annan sen vaikuttaa tulevaisuuteesi. Leuka pois rinnasta ja ylpeänä kohti huomista!

Yhdessä. Yhteisten tavoitteiden puolesta.

Joonas Puurunen, ystäväsi

Ps. Ensi viikolla sitten huomattavasti positiivisempia juttuja tulossa, kun julkaisemme syksyn mainoskampanjan, #12hyvääsyytä

Avoimet työpaikat ja vapaat tehtävät

Nuku aamulla hieman pidempään ja nauti aamukahvi kotona ennen työpäivän alkua, oma rauha tekemiselle, mutta silti apu on vain klikkauksen päässä.

Täytä hakemus

Miltä paikkakunnalta haet töitä?
Työtehtävä, jota haet?