3.9.2017

Dialogi

Tämän tarinan opetus on jätetty sokeriksi tekstin loppuun.

Sanan dialogi juuret ovat kreikan kielen sanoissa dia ja logos. Jälkimmäinen logos tarkoittaa sanan merkitystä ja dia tarkoittaa kautta tai lävitse. Dialogissa keskustelijat siis ymmärtävät toisiaan. Se on yhdessä ajattelua niin, että merkitykset virtaavat keskustelijoiden välillä. Kuinka usein kylmäsoittajan kanssa käy sinulla näin?

Tämä onkin se ehkä olennaisin syy, miksi myyjä/buukkari ei onnistu. Soittaja saattaa onnistua esittämään asian, mutta epäonnistuu luomaan dialogin, siis ihan normaalin keskustelun. Hän on samalla puhelinlinjalla toisen ihmisen kanssa, mutta tunnetasolla he ovat valovuoden päässä toisistaan. Niin kauan, kun soittaja tyytyy olemaan asian esittäjä, tekee hän tuloksestaan vain murto-osan ja vahvistaa näin monen päättäjän ennakkoluuloja siitä ”tyypillisestä puhelinmyyjästä”.

”Paras puhelinmyyjä ei kuulosta puhelinmyyjältä”

Onnistumiset ovat kiinni herkkyydestä käydä keskustelua. Keskustelutaidot eivät kehity skriptejä lukemalla, vaan kysymällä ja kertomalla – omalla äänellä! Ihmiset aistivat herkästi, kun puhumme jostain roolista käsin ja silloin peli on jo menetetty. Toinen osapuoli loi mielessään kuvan ärsyttävästä puhelinmyyjästä. Ja se on siinä välittömästi, done! Omana itsenä oleminen puhelimessa ei ole niin helppoa kuin voisi äkkiä kuvitella.

Meidän tulee puhua järkevästi ja innostuneesti olettaen, että toisessa päässä on toinen järkevä ihminen joka haluaa keskustella järkevistä asioista! Aleksi Hernesniemi aloitti Primellä elokuussa B2B-puolella. Jatkuva ahkera työ ja halu kehittyä ovat luoneet pohjaa hyville tuloksille, mutta helmikuussa tapahtui jotain poikkeuksellista.

Mies kävi kahdeksan minuutin keskustelun erään asiakkaan kanssa tarkoituksenaan sopia tapaaminen. Kesken keskustelun asiakas keskeytti Aleksin ja sanoi: ”Tää on just sitä, mitä me tarvitaan!”. Mitä asiakas tarvitsi, oli oikeaa keskustelua käyvää kartoittamista ja puhelinpalavereiden sopimista unohtamatta jämäkkää argumentointia. Kahden ihmisen välillä virtasivat merkitykset, molemmat ymmärsivät toisiaan. Aika selvää, että tästä syntyi aivan uusi yhteistyö.

Nöyrä kiitos Aleksi, sinä senkin kylmäsoittajien King in the North

Avoimet työpaikat ja vapaat tehtävät

Ensi vuonna mennään ja mennään lujaa, joten haluamme nyt yrityksemme B2B-puolelle lisävoimaa kahden account managerin muodossa. Ja jos et halua olla account manager kuten naapurisi, niin voit olla myös vaikkapa asiakkuuspäällikkö!

Täytä hakemus

Miltä paikkakunnalta haet töitä?
Työtehtävä, jota haet?