Pojasta kuoriutui myyjä

Hän oli tunnollinen akateeminen poika, joka ajatteli päätyvänsä kunnalliseen virkaan tekemään jotain mukavaa ja harmitonta. Tai ehkä yliopistolle jatko-opiskelijaksi. Gradukin oli monen mielestä hyvä, mutta ulkopuolisia oli vaikea vakuuttaa tästä. Hän ei osannut myydä. Ikävä kyllä, hän ei edes halunnut.

Myynti on monelle akateemiselle ihmiselle ruma sana. Lipevää, manipuloivaa, painostavaa, epärehellistä ja niin edelleen. Tiedäthän sinä. Kuka haaveilee olevansa myyjä? Kun navigoimme uraamme eteenpäin näistä luuloista käsin, biologinen koodistomme luonnollisesti haluaa välttää myymistä. Emme halua tuottaa pahaa kenellekään. Nämä ennakkoluulot ovat osittain oikeutettuja, sillä ikävän maineen ovat luoneet ne, jotka ovat yksinkertaisesti palvelleet vain itseään.

Mutta myyjiähän me olemme lopulta kaikki. Pohditaan sitä vaikuttamisen kautta. Lukion historianopettajan tehtävä on vakuuttaa aamu-uniset oppilaansa siitä, miksi heidän kannattaa ymmärtää Sarajevon laukausten seuraukset. Fysioterapeutti joutuu kertomaan asiakkaalleen, että hänen terveytensä kannalta on järkevämpää sijoittaa rahat fysioterapiaan kuin pitää lantit itsellään. Vanhemmat perustelevat, toivottavasti, lapsilleen säännöllisten ruoka-aikojen merkitystä. Psykoterapeutti haastaa asiakastaan ymmärtämään mielenmaisemansa juurisyyt sen sijaan, että asiakas tyytyy syyttelemään muita.

Täällä myynnin ihmeellisessä maailmassa opimme vaikuttamista. Se korostuu brutaalilla tavalla puhelimessa silloin, kun luomme ensimmäisen yhteyden. Meidän on oltava selkeitä, määrätietoisia ja ystävällisiä agendastamme. Opimme, että torjunta on usein ensimmäinen vaistonvarainen reaktio, joka johtuu siitä, että meitä ei ymmärretä eikä meihin luoteta. Tämä on se hetki, jossa ratkaistaan – oli kyse liiketoiminnasta tai vastuun ottamisesta omasta elämästäsi – suurimmat voitot. Sinulla voi olla maailman paras idea. Mutta kun siitä kukaan ei tiedä, sillä on tapana saada sikamainen sontaläjä torjuntaa. Kuinka moni haave on jäänytkään ahdistuksen ahtopaineeseen ja tullut haudatuksi tästä syystä? Jos olet harjoittanut myynniksi kutsuttua syntiä tällöin, hoksaat kenties erään asian.

Voit seisoa omilla jaloillasi ja ottaa hymyssä suin turpaan ennen kuin jatkat vakaasti eteenpäin. Kehtaat kertoa ja kehtaat pyytää.


Tuo poika kävi läpi elämänvaihetransformaationsa ja löysi itsestään myyjän. Asenteeni koulutusta kohtaan ei suinkaan ole muuttunut. Arvostan koulutusta ja ennen kaikkea sivistystä. Sitä että tieteenhaarasta riippumatta uskallamme altistua myös toisille ideologioille, jotta meistä ei tulisi dogmaattisia pösilöitä. Meille on luontaista kuulua johonkin joukkoon mutta jos suljemme itsemme vain tuon joukon ajatusmaailmalle, kehityksellä on tapana loppua. Myynti on mielenkiintoinen ja ovia avaava maailma, jota nyt manipuloivasti sinulle tietysti suosittelenkin.

Juhani, tuo kieltään lipova myyntimies

Avoimet työpaikat ja vapaat tehtävät

Nuku aamulla hieman pidempään ja nauti aamukahvi kotona ennen työpäivän alkua, oma rauha tekemiselle, mutta silti apu on vain klikkauksen päässä.

Täytä hakemus

Miltä paikkakunnalta haet töitä?
Työtehtävä, jota haet?