Ville Hautala, 30-v, Seinäjoki

Villen matka Primelle

Seikkailusankari Nurmosta löysi tiensä Primelle jo kesällä 2018, kun oli tarve ansaita rahaa tradenomin opintoja varten. Ville Hautala (30) kuuli koulukaveriltaan kehuja Prime Salesista ja päätti hakea mukaan. Työura alkoi myyntineuvottelijana Seinäjoen toimistossa.
”Jos en väärin muista, ensimmäisellä viikolla tulosta ei syntynyt. Mutta sitten tapahtui jotain – ja se jotain oli myynnin tuki. Hanskoja ei heitetty tiskiin, vaan omalla asennoitumisellani sekä koulutuksessa saaduilla opeillani ensimmäinen kauppa oli pian taululla”, muistelee Ville.

Tuosta hetkestä syntyi nälkä oppia ja hyödyntää huippumyyjän ominaisuuksia omassa työssään. Villen ura eteni vastuumyyjäksi, josta nykyiseen tiiminvetäjän rooliin. ”Nyt tiiminvetäjänä voin omalla osaamisellani auttaa ja kannustaa jokaista tiimin jäsentäni onnistumaan.”
Myynti on vienyt miehen mennessään. Takataskussa on valmis datanomin tutkinto sekä viitta vaille valmis tradenomin tutkinto. Aiempaa työkokemusta on ehtinyt kertynyt myös vähittäiskaupan puolelta sekä Horeca-alalta.

Työn tulos heti nähtävissä

Villen työnkuvaan kuuluu myyntityötä, tiiminvetoa ja siihen sisältyvää myynninohjausta. Työpäivät ovat säännölliset aamuyhdeksästä iltaviiteen. ”Tämä on fiilislaji, joten välistä voi vähän ärsyttää, mutta onnistumisen tunteet nousevat joka päivä esille sitäkin voimakkaammin.”
Salaisena myyntikikkanaan Ville pitää rauhallisuutta. Parasta Primellä ovat Villen mukaan työskentely mahtavassa työyhteisissä sekä työnsä tuloksen näkeminen välittömästi. Ja onnistumisen tunne, kun voitat asiakkaan luottamuksen ja saat klousata tilauksen.
Mukavimmat muistot liittyvät paitsi kesäjuhliin ja pikkujouluihin, myös toimistojen välisiin myyntikilpailuihin. ”Huh, sitä kilpailuhenkisyyden määrää – tuntuu kuin osallistuisit lätkän MM-kisoihin”, Ville naurahtaa.

Rohkeasti mukaan

Työn ulkopuolella Villen perheeseen kuuluu avopuoliso. Intohimoni kohteita ovat musiikki, syöminen sekä ihmissuhteet. Myös urheilu kiinnostaa minua. En omista supervoimia, mutta jotkut kutsuvat minua Welhoksi.
Tiiminvetäjänä Ville muistaakin huolehtia paitsi kannustamisesta, myös alaistensa aamupalasta, jotta jokainen voi lähteä hyvillä eväillä aamupalaverin kautta luureihin tahkomaan tulosta.
Uusia tulokkaita Ville kannustaa tulemaan rohkeasti mukaan: ”En ikinä voinut kuvitella itseäni puhelinmyynnissä. Heitä siis ennakkoluulot ikkunasta pihalle, ota kuppi kuumaa ja tule kokeilemaan!”

Täytä hakemus

Miltä paikkakunnalta haet töitä?
Työtehtävä, jota haet?