Jonna Jussila, 22-v, Hämeenlinna

Myyntityötä jo äidinmaidossa

Jonna Jussila (22) aloitti Primellä koronakeväällä 2020. Takataskussa olivat entuudestaan kaksoistutkinto eli kosmetologin paperit ja ylioppilastutkinto sekä työkokemusta kodinturvapalvelualalta, jäätelökioskilta ja kosmetiikan kivijalkamyymälästäkin.
”Yrittäjäperheen lapsena halusin jatkaa uraani myynnin parissa, joten ajattelin, että voisin viihtyä Primellä hyvin. Myös työajat houkuttelivat, koska Primellä työskennellessä aikaa jää muullekin kuin työnteolle.”
”Olin aluksi hieman ennakkoluuloinen puhelinmyyntiä kohtaan, koska ajattelin asiakkaiden suhtautumisen olevan huomattavasti negatiivisempaa. Olin kuitenkin halukas oppimaan. Myös aiempi myyntikokemus lisäsi itsevarmuuttani.”
Eka työpäivä oli Jonnan mielestä täysin epäonnistunut, koska hän ei saanut yhtään kauppaa tehtyä. ”Olin sen jälkeen pettynyt itseeni, koska olin asettanut tavoitteeni korkealle. Heti toisena työpäivänä meni jo paremmin. Nyt olen tehnyt melko tasaista tulosta ja saanut myös rentoutta tekemiseeni.”

Ryhmätaitoja ja tsemppihenkeä

Parasta Primellä ovat Jonnan mukaan työkaverit. Osan kanssa tulee vietettyä paljon aikaa vapaallakin, ja toimiston porukka on kuulemma kuin yhtä suurta perhettä.
Auttamiskulttuuri on tärkeässä roolissa. Jos myynti on välillä haastavampaa, keneltä tahansa saa apua. ”Ja vaikka arjen rutiinit ovat joka päivä samanlaisia, ei ikinä voi tietää, mitä päivä tuo tullessaan. On paljon itsestä kiinni, millaisen päivän ja viikon itselleen tekee.”
Salaisina myyntikikkoinaan Jonna pitää periksi antamattomuutta ja itsevarmuutta. ”Ryhmähenkisyys, sinnikkyys ja taito tsempata muita ja itseään ovat hyödyksi, kun työskentelee Primellä.”

Itsensä kehittämistä työssä ja vapaalla

Parhaimpina työmuistoinaan Jonna pitää tilanteita, kun on oivaltanut jotain uutta omaan työhönsä liittyen ja saanut kaupat tehtyä haastavassa tilanteessa. ”Myös mukavat illanvietot työporukalla ovat jääneet mieleen.”
Myyntikisoista on ropissut palkinnoiksi lounas- ja virikeseteleitä, lahjakortteja ja Kreikan reissu. ”Myös Vuoden työkaveri ja Kuukauden työntekijä -palkinnot olivat mukavia yllätyksiä.”
Jonna vapaa-aika kuluu AMK-opintojen parissa sekä tärkeiden ihmisten seurassa. Kiinnostuksen kohteita ovat matkustaminen, itsensä kehittäminen ja uudenlaiset kokemukset.

Täytä hakemus

Miltä paikkakunnalta haet töitä?
Työtehtävä, jota haet?